OM BARBARA WILSON

Barbara Wilson BT

Jeg er billedkunstner, Installationkunstner, uddannet på Kunstakademi i Poznan – Polen og Kunstakademi i Amsterdam.
Jeg har 28 års erfaring med undervisning fra:
Den Danske Scenekunstskole/ Kbh.; Den danske Filmskole/ Kbh, Danmarks Designskole/ Kbh, Skolen for Billedkunst/Kbh, Akademi for Scenekunst / Norge, Queen Margaret University College/Edinburgh, The Royal Scottish Academy of Music & Drama/Glasgow

 

Suzanne Brøgger har skrevet:

Hun kalder sig bare Barbara Wilson, mundret og fodrapt. Men bag dette enkle efternavn, som hun deler med en berømt jazzpianist og en amerikansk præsident skjuler sig en poetisk apokryf:

Kunstnerisk virksomhed er et universelt anliggende, ikke nationalt. Men det universelle må være konkret, for ikke at blive floromvundet, prætentiøst.

Barbara Wilsons polske forbindelse er tydelig. Arbejdsdisciplin, kompromisløshed, den eksistentielle alvor. Hvem, der har oplevet Řsteuropa indefra, har mødt modstand og har kendt indignationen, opråret på egen krop. Samtidig har man bevaret en ubrudt forbindelseslinie tilbage til den europæiske kulturelle arv, litterært og kunsthistorisk. En kontinuitet, der er diffunderet i vestlig rigdom og arrogance.

Barbara Wilson står stærkt og ydmygt på sikker grund med sin afsøgning af livs- og tids-spørgsmål. Og med en kunstnerisk standard intakt. Uforfærdethedog galgenhumor præger hendes arbejde, når hun arbejder i en Jeronimus Bosch-agtig middelalderinspiration udsat for en helt egen overraskende fortolkning………

Michael Sternhald har skrevet:

Barbara Wilson er en original europæisk kunstner, hvis malerier udtrykker en dybde og en menneskelighed, der må røre enhver. Hendes produktion er varieret og spænder vidt fra konkrete, håndgribelige repræsentationer: et landskab, et portræt, henover mere drømmeagtige udtryk med stænk af det surrealistiske til det abstrakte. Samme store spændvidde finder man i de stilarter hun anvender fra systematisk farvefeltmaleri til det ekspressive maleri. Et gennemgående træk i hendes værker er en dyb længsel og en søgen.

Og det er netop denne længsel, denne søgen, der rører og vedkommer os.

Barbara Wilson blev født i Polen og voksede således op i et miljø rigt på storslået natur og historie, men også i skyggen af det sovjetrussiske overherredømme, og dermed i et miljø fattigt på muligheder og frihed.

Denne modsætning mellem åbenhed, foranderlighed og lukkethed, ufrihed, kunne måske være en socialgenetisk årsag til hendes nærmest ubegrænsede appetit på muligheder og den trang til at eksperimentere og bestandigt overskride den moderne kunsts konventioner, som kommer så klart til udtryk i hendes kunst og den vekslende anvendelse af stilarter.

I perioden 1982-1988 studerede hun på kunstakademiet i Poznan og Amsterdam.

Studierne afsluttedes med en magistergrad i billedkunst og kunsthistorie. året efter drog hun til Danmark, for at undervise i tegning, maleri og komposition ved Københavns tekniske skole. Senere underviste hun ved Skolen for Billedkunst, og fra 1996 til nu arbejder hun på Statens Teaterskole. Det seneste år har hun undervist ved The Royal Scottish Academy of Music & Drama i Glasgow og Queen Margaret University College Edinburgh.

Barbara Wilson er usædvanlig kreativ og energisk og har gennem årene haft en rig og storslået produktion af kunstværker. Hun har udstillet på gallerier over hele landet, såvel som i Polen, Tyskland, Holland, Spanien, USA, mfl.

- how to buy amoxicillin - how to buy levitra - purchase clomid - prescription lasix -