UNDERVISNINGS MATERIALE

KOMPOSITION ŘVELSER

Billedeksempler og placering af billeder i forskellige formater.

Hvad hvert format er bedst egnet til?
Rigtig gode øvelser, til at arbejde med, for at forstå formatets betydning og dets støtte til den historie som skal fortales.

1.                                                 2.                                                                                 3.

På alle tre billeder ovenover, har jeg et gennemgående motiv, et stykke pap som jeg bruger i forskellige sammenhænge.

Billede nr.1 har vi et vindue som har de samme proportioner som papiret og fungerer lidt som en ramme i rammen, og papiret giver et dekorativt element til hele kompositionen.

Flot kontrast med sort firkant og et rum bagved. Det mørke giver kontrast og virker som en slags hemmelig fortælling om rummet bag vinduet.

Billede nr. 2 her arbejdes helt klart med stoflighed og form. Alt handler om pap som hænger ned og den stoflighed som ligger i materialet og svag skygge. Form, flade, linje og relationer mellem dem er legen i denne komposition.

Billede nr. 3 er straks anderledes fordi vi har et levende væsen med på billedet. Der er en smuk relation mellem katten, pappet og det smukke horisontale format. Straks opstår der aktivitet og bevægelser i billedet, netop fordi vi har en kat med.

Katten er på vej, men stopper lige et øjeblik for at se på bevægelserne i papiret.
Måske ….er det noget man kan leger med?
Historien helt klart kan udvikle sig.

1.                               2.                                                                       3.

De tre andre eksempler er det tydeligt bevist at billede nr. 3 er det mest interessante på grund af valg af format i forhold til motivet.

- how to buy amoxicillin - how to buy levitra - purchase clomid - prescription lasix -