Hver måned anbefaler champagnemærket Veuve Clicquot   skæve og ekstraordinære happenings inden for dansk kunst, mad og design. I fredags – den 23. marts – var det udstillingen i Peter Amby Gallery med Ulrik Weck malerier og collager. Under ferniseringen blev der udskænket champagne, som i flotte orange glas nærmest var kunst på lige fod med Ulrik Wecks værker. Faktisk fandt jeg, at de orange glas skabte deres helt egen installation i dialog med Ulrik Wecks collager.

 â€Look what the cat dragget in”.

Ulrik Weck fortæller: ”Jeg har altid haft lyst til at male, men har ikke haft det rette motiv. Med udstillingen som motiv har jeg arbejdet med, hvordan man kan flette en galleriudstilling ind i en større kunstnerisk helhed.”

Fælles for hans værker er en eksperimenterende tilgang til motiver og lyst til at pirre publikum.  At pirre sit publikum er et godt udgangspunkt, og det ser vi alt for sjældent på den danske kunstscene.

X-factor, smagsdommerne, hobbymaler-kulturen og uendelige kæder af gallerier har stor folkelig appel. Men det bærer ikke nationen.  I Danmark hersker den opfattelse, at hvis man siger noget kritisk, så kan man komme til at støde nogen, og det bliver man ikke populær af. Aldrig før har danskerne har haft så mange kulturelle tilbud som nu. Aldrig   har de haft så mange penge. Aldrig   har de rejst så meget. Aldrig har den internationale verden spillet så stor en rolle for det almindelige hverdagsliv, som nu.

Og aldrig før har danskerne snakket så meget uden om: man kommer ikke ind til sagens kerne, og det er næsten også forbudt at gøre det.

Tilbage til udstillingen: ”At pirre sin publikum” jeg synes faktisk at det lykkes for ham.  Hele gallerirummet er en scene med collager på væggene, gamle fodbolde limet fast på gulvet og en enkelt cykel i dialog med et maleri. Det er umuligt at tage stilling til et enkelt værk, men nødvendigt at forholde sig til helheden og lade sig blive draget ind i Ulriks univers. Værkerne har et åbent rum omkring sig, og kan opleves med forskydninger i sin betydning.

Ulrik Weck gav et godt tilbud om at man kunne gøre noget andet i fredags, hvor  hele familien Danmark ellers troligt sad samlet foran X-factor for at opleve nærværende tilbud om underholdning.

Gå forbi galleriet – udstillingen varer til den 28. april.

Gallery Peter Amby:
Peter Amby i   2010 var Danmarks 79. mest magtfulde person i kunstbranchen.
Hans galleri ligger i baggården til Borgergade 2 og er bestemt ikke nemt at finde, men være stædig og bank på eller ring på klokken så døren åbner sig.

 

PETER AMBY GALLERY - 25 03 2012

- how to buy amoxicillin - how to buy levitra - purchase clomid - prescription lasix -